Tři králové proti viru

Přichází čas, kdy budeme kromě epidemie nemoci covid-19 řešit také její důsledky. Přijatá bezpečnostní opatření uvrhla do nepříznivé situace desetitisíce lidí a zdaleka ne všem postačí k jejímu vyřešení schválená státní podpora. Základní životní potřeby těmto lidem pomůže zabezpečit Charita Česká republika. Část prostředků uvolní také z výtěžku Tříkrálové sbírky, konkrétně z tzv. krizového fondu.

Charita vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!

Matka samoživitelka musela po uzavření škol zůstat se dvěma malými dětmi doma. Místo mzdy dostane 60 procent svého běžného příjmu v podobě ošetřovného. Díky dotovaným obědům měly dřív děti možnost naobědvat se ve školní jídelně, teď jí pro ně chybějí peníze na jídlo. Mohla by požádat o zvýšení výživného, ale soudy omezily svou činnost. Navíc se bojí, že přijde o práci.

Charitní taxi v Jilemnici

Oblastní charita Jilemnice provozuje od 3.9. 2018 Charitní taxi. Cílovou skupinou služby jsou prioritně senioři, matky s dětmi, OZP a ostatní potřební občané města Jilemnice. Cena jízdného je dotována.

Aktuálně je nastavena na jednosměrné jízdné 20Kč a obousměrné jízdé 30Kč.

Službu je nutno objednat den před plánovanou přepravou na tel. 731 608 525 v časech 7:00 - 17:00.

Přeprava je poskytována ve všední dny vždy od 7:00 do 14:00.

ČSOB pomáhá regionům

Podpořte náš projekt Sociální taxi v jarní výázvě ČSOB pomáhá regionům.

Oblastní charita Jilemnice aktuálně

Humanitární sklad v Jilemnici

Aktuálně nabízíme osobám v nouzi potravinové balíčky pro jednotlive a rodiny, pro rodiny, které vaří i nevaří. Dále jsou k dispozici balíčky s hygienickými prostředky pro jednotlivce a pro rodiny

Celý svět pod jednou střechou nabídne hradecký festival Setkání národů

Desítky cizokrajných kultur z celého světa se představí na tradičním Setkání národů ve čtvrtek 10. 11. v hradeckém Adalbertinu. Můžete se těšit na vystoupení jihoamerických indiánů z oblíbené skupiny Chayag, ukázky národních oděvů i etnické ochutnávky. Španělské flamenco zatančí soubor La Pasión. V programu vystoupí také muzikanti původem z Itálie, Ruska, Ukrajiny, Arménie, Vietnamu, Sýrie a dalších zemí. Festival doprovodí výstava výtvarných prací cizinců a žáků ZUŠ Habrmanova. Záštitu nad akcí převzal primátor Hradce Králové MUDr. Zdeněk Fink.

Tříkrálová sbírka 2020

Podpořili nás

Provoz charitního taxi byl podpořen z nadačního fondu společnosti Tesco s názvem Vy rozhodujete my pomáháme částkou 30.000,-Kč.

stažený soubor