Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

Sociální práce je spíše poslání než povolání. Zaslouží si naši úctu. Snímek: Richard Bouda

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Beseda s MUDr. Helenou Máslovou

Beseda s mediálně známou osobností české medicíny.

Více info zde:      https://www.facebook.com/events/391996044505222/

přednáška H.Máslová 16.3. 2017-nové

Oblastní charita Jilemnice aktuálně

Humanitární sklad v Jilemnici

Aktuálně nabízíme osobám v nouzi potravinové balíčky pro jednotlive a rodiny, pro rodiny, které vaří i nevaří. Dále jsou k dispozici balíčky s hygienickými prostředky pro jednotlivce a pro rodiny

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.

Tříkrálová sbírka vyvrcholí o víkendu a nabídne i bohatý doprovodný program

Tříkrálový průvod s koňmi v Poličce

Dobročinná Tříkrálová sbírka vyvrcholí tuto sobotu a neděli, kdy vyrazí do ulic nejvíce koledníků. Tříkrálový víkend nabídne i spoustu doprovodných akcí. Na Hradecku se soutěží o nejkrásnější kostým a na Havlíčkobrodsku o nejpovedenější snímek z koledování. Průvod s koňmi zítra zahájí sbírku v Poličce. Na mnoha místech zazní Tříkrálové koncerty. V sobotu 7. ledna si nenechte ujít pásmo Betlémská hvězda v Jičíně a Zpívání koledníků na náměstí v Dobrušce. Živý betlém připomene příběh Vánoc zítra v Humpolci a v neděli v Sázavě na Vysočině.

V Hradci budou tři králové koledovat s požehnáním od biskupa

Již posedmnácté vyráží do ulic tříkráloví koledníci s novoročním přáním a prosbou o dar na pomoc nemocným a potřebným. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 6. ledna v 8:00 hodin v katedrále Sv. Ducha. V krajském městě a okolí bude koledovat přes 270 královských trojic a bude se soutěžit o nejkrásnější tříkrálový kostým. Ve všech našich regionech se do Tříkrálové sbírky zapojí více než deset tisíc dobrovolníků. Charity pro vás připravily také spoustu doprovodných akcí.

Díky Charitě přežívají lidé bez domova mrazy a oslavují Vánoce

Ilustrační snímek Jindřich Štreit

Teploty za oknem klesají pod nulu a úměrně s tím stoupá náš zájem o ty, jejichž domovem je ulice, lavička v parku, kolektor s teplovodním potrubím či opuštěné stavení. Lidé bez domova patří mezi nejohroženější skupiny obyvatel, a proto nepřekvapí, že těmto chudým bratřím a sestrám poskytuje Charita ČR své služby. Jak jsou charitní zařízení na nastávající sezónu připravena? A co chystají pro své klienty o Vánocích?