Centrum SASanka pomáhalo v 236 rodinách na Jičínsku

Centrum SASanka je jednou ze služeb Oblastní charity Jičín. Rodiny s dětmi z Jičínska podporujeme v rámci této bezplatné sociální služby 6. rokem a to již na 3 pracovištích - v Jičíně, ve Vysokém Veselí a od léta 2016 i v Kopidlně s dosahem na Libáňsko.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

Sociální práce je spíše poslání než povolání. Zaslouží si naši úctu. Snímek: Richard Bouda

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Beseda s MUDr. Helenou Máslovou

Beseda s mediálně známou osobností české medicíny.

Více info zde:      https://www.facebook.com/events/391996044505222/

přednáška H.Máslová 16.3. 2017-nové

Oblastní charita Jilemnice aktuálně

Humanitární sklad v Jilemnici

Aktuálně nabízíme osobám v nouzi potravinové balíčky pro jednotlive a rodiny, pro rodiny, které vaří i nevaří. Dále jsou k dispozici balíčky s hygienickými prostředky pro jednotlivce a pro rodiny

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Tříkrálový koncert sledovalo v České televizi 385 tisíc diváků, poslali tisíce SMS

Tříkrálový koncert 2017 - vystoupení zpěvačky Lenny

Tradiční Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se konal 8. ledna v Městském divadle Brno a který v přímém přenosu vysílala České televize, sledovalo 385 tisíc diváků. Během koncertu lidé poslali dárcovské SMS, jejichž hodnota přesáhla nejen milión dvě stě tisíc korun, ale také loňskou hranici. A další diváci peníze ještě přislíbili. Koncert je od roku 2008 tradičním poděkováním dárcům a koledníkům Tříkrálové sbírky.

V neděli zazní na ČT1 jubilejní Tříkrálový koncert

Tříkrálový koncert. Foto: Richard Bouda

Tradiční součástí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert, jehož jubilejní desátý ročník se koná v neděli 8. ledna v Městském divadle v Brně. V přímém přenosu jej uvede Česká televize v 18 hodin na programu ČT 1. Koncert moderují Martina Kociánová a Jan Čenský. Na Tříkrálovém koncertu 2017 vystoupí Boni pueri, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Václav Neckář & Bacily, Lenny a Slza.

Tříkrálová sbírka vyvrcholí o víkendu a nabídne i bohatý doprovodný program

Tříkrálový průvod s koňmi v Poličce

Dobročinná Tříkrálová sbírka vyvrcholí tuto sobotu a neděli, kdy vyrazí do ulic nejvíce koledníků. Tříkrálový víkend nabídne i spoustu doprovodných akcí. Na Hradecku se soutěží o nejkrásnější kostým a na Havlíčkobrodsku o nejpovedenější snímek z koledování. Průvod s koňmi zítra zahájí sbírku v Poličce. Na mnoha místech zazní Tříkrálové koncerty. V sobotu 7. ledna si nenechte ujít pásmo Betlémská hvězda v Jičíně a Zpívání koledníků na náměstí v Dobrušce. Živý betlém připomene příběh Vánoc zítra v Humpolci a v neděli v Sázavě na Vysočině.

V Hradci budou tři králové koledovat s požehnáním od biskupa

Již posedmnácté vyráží do ulic tříkráloví koledníci s novoročním přáním a prosbou o dar na pomoc nemocným a potřebným. V Hradci Králové jim na cestu požehná biskup Jan Vokál v pátek 6. ledna v 8:00 hodin v katedrále Sv. Ducha. V krajském městě a okolí bude koledovat přes 270 královských trojic a bude se soutěžit o nejkrásnější tříkrálový kostým. Ve všech našich regionech se do Tříkrálové sbírky zapojí více než deset tisíc dobrovolníků. Charity pro vás připravily také spoustu doprovodných akcí.